5 motive pentru care ar trebui să cumpărați un DSLR

28 septembrie 2020

By Adminul

Comments

DSLR sunt vechi. Tehnologia DSLR-urilor este veche. DSLR-urile sunt expirate. Ați mai auzit toate aceste argumente cu privire la motivul pentru care cineva ar fi nebun să cumpere un SLR digital cu sistemul său de oglinzi flappy vechi astăzi, in 2020, luând în considerare toate progresele din oferta actuală de camere mirrorless.

Toate acestea pot fi adevărate, dar există încă câteva motive întemeiate pentru a cumpăra un DSLR în 2020, în special un model ceva mai vechi, potrivit fotografului Hyun Ralph Jeong. Acesta susține că nu este întotdeauna important să aveți tehnologia imagistică „cea mai recentă și excelentă” pentru a surprinde fotografii extraordinare.

„Unii oameni îmi spun întotdeauna „camera asta e de rahat” sau „marca asta e de rahat”. Ei bine, toate camerele sunt proaste dacă nu știi ce să faci cu ele”, spune el. „Dacă ești fotograf profesionist doar din cauza echipamentului pe care îl ai, cheltuirea mai multor bani pe camere noi și scumpe nu te va face mai bun. Dar dacă înveți să apreciezi fotografia ca artă, nu ca sport competitiv, poți lucra cu orice instrumente aveți, nu doar cele cu cele mai recente caracteristici și specificații.”

Iată cinci motive pentru a cumpăra un DSLR în 2020

1. Cu DSLR-urile este mult mai ușor de lucrat în lumină slabă

Dacă ați petrecut ceva timp citind despre DSLR-uri versus camere fără oglindă, atunci veți fi familiarizați cu comparația vizorului optic și a vizorului electronic.
Pe de o parte, vizoarele optice sunt mult mai clare decât vizoarele electronice și se simt mai reale. Pe de altă parte, vizoarele electronice vă oferă o previzualizare live a imaginii înainte chiar de a o face, una care vă permite să evaluați expunerea din momentul în care puneți camera la ochi. Obțineți și alte beneficii interesante, cum ar fi maximizarea focalizării (unde puteți vedea zonele focalizate prin vizor), precum și capacitatea de a „vedea” în alb și negru.

2. Puteți fotografia toată ziua cu un DSLR pe o singură baterie

Un alt motiv pentru a folosi încă un DSLR în 2020 este că DSLR-urile au baterii mult mai rezistente în comparație cu camerele mirrorless. Și dacă ești tipul de fotograf căruia îi place să filmeze toată ziua fără oprire sau cineva care intră în zone fără acces la electricitate zile întregi, vei avea probleme cu o camera mirrorless.
Majoritatea camerelor fără oglindă sunt evaluate la aproximativ 250-400 de fotografii, deși puteți obține o durată suplimentară dacă faceți un efort pentru a economisi bateria. Chiar și așa, durata de viață a bateriei fără oglindă se estompează în comparație cu DSLR-urile, care prezintă frecvent capabilități de la aproximativ 800 de fotografii la 1500 de fotografii și nu numai.

3. DSLR-urile se simt mult mai bine în mâna ta

Am folosit o serie de camere fără oglindă și am folosit și câteva DSLR-uri. Iar DSLR-urile sunt mult, mult mai bune când vine vorba de ergonomie.
Vedeți, camerele fără oglindă sunt mult mai compacte decât DSLR-urile în medie. Dar, pentru a obține factorul de formă mai mic, producătorii au prinderi corporale aplatizate.
Sigur, există câteva camere fără oglindă care păstrează un aspect DSLR, dar multe dintre opțiunile de nivel mediu de la Sony și Fujifilm, ca să nu mai vorbim de camerele entry-level, fără vizor de la majoritatea producătorilor, au mânerele foarte limitate.
Și acest lucru le face foarte dificile de utilizat pentru fotografii de stradă (care adesea trag cu o singură mână), precum și pentru fotografii casual. În plus, oricine ține în mână un aparat de fotografiat ore în șir vrea să se simtă confortabil, nu doar utilizabil.

4. DSLR-urile vă permit să vizualizați confortabil scena cu ambii ochi deschiși

Am vorbit deja despre diferența dintre vizoarele electronice și vizoarele optice. Dar există o consecință practică care vine cu utilizarea unui vizor electronic pe care nu l-am menționat: este greu să fotografiezi cu ambii ochi deschiși.
Acum, dacă sunteți fotograf peisagistic sau de portret, s-ar putea să credeți că este o prostie. De ce ați avea nevoie vreodată să folosiți ambii ochi în timp ce fotografiați?
Dar dacă sunteți un fotograf de acțiune, cineva care face fotografii de sport sau chiar de stradă, atunci vă poate plăcea să fotografiați cu ambii ochi deschiși. Acest lucru vă permite să anticipați mișcarea. Vă permite să vedeți ce se va muta în cadru înainte de a se întâmpla. Și chiar îți poate duce imaginile la nivelul următor.

5. DSLR-urile oferă o selecție mai bună a obiectivelor

Iată ultimul motiv pentru care încă merită să folosiți un DSLR în 2020: selecția obiectivului. Acum, există o mulțime de obiective grozave pentru sistemele fără oglindă. Dar gama nu este la fel de extinsă ca gama de obiective DSLR oferite de Canon sau Nikon.
Din fericire, există adaptoare care vă permit să utilizați lentile DSLR pe camere mirrorless. Dar acestea pot costa o sumă substanțială de bani, iar pentru unele linii, nu sunt ideale.
Unilor fotografi nu le va păsa de ofertele limitate de obiective; de exemplu, dacă sunteți fotograf de portrete, probabil că veți fi foarte bine cu gama de obiective oferită de oricare dintre principalii producători fără oglindă. Acest lucru se datorează faptului că obiectivele de tip portret sunt adesea dezvoltate mai întâi, ca parte a unei serii prime și zoom „standard”.
Dar dacă fotografiați cu echipamente mai specializate – un set de super-teleobiective, de exemplu, sau un obiectiv macro lung – vă veți lupta pentru a obține lentila de care aveți nevoie pentru a vă captura cu adevărat imaginile.

Concluzie la cele 5 motive pentru care ar trebui să utilizați în continuare un DSLR în 2020

Acum, după ce ați terminat acest articol, știți totul despre cele cinci motive cheie pentru care ar trebui să utilizați în continuare un DSLR în 2020, în locul unei camere fără oglindă. Și ar trebui să aveți acum impresia dacă un DSLR are sens pentru nevoile dvs.
Amintiți-vă întotdeauna că nu contează cu adevărat camera, ci fotograful din spatele ei. Sau cel puțin așa se spune …

Related Posts

Ce sunt camerele digitale?

Ce sunt camerele digitale?

Camerele digitale dau un sens cu totul nou ideii de a capta imagini. Spre deosebire de camerele foto vechi cu film, acestea surprind și înregistrează imagini din lumea din jurul nostru folosind tehnologia digitală. Cu alte cuvinte, acestea stochează fotografii nu ca o...

Cum sa alegi o camera foto noua

Cum sa alegi o camera foto noua

Acest ghid este conceput pentru a-i ajuta pe cei care doresc sa cumpere un aparat foto pentru prima data, pentru ca multi dintre ei nu detin informatiile despre cum sa alegi o camera foto. De asemenea, va poate fi util daca nu ati achizitionat o camera foto in ultimii...

0 Comments

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Share This