Sfaturi pentru fotografia de Revelion

27 decembrie 2021

By Adminul

Comments

Apropierea Anului Nou înseamnă marea petrecere de Revelion care aduce zeci de fotografii pline de zâmbete. Dansul cu o fată frumoasă, meniul apetisant, ciocnirea paharelor de șampanie sunt momente plăcute de care vrei să îți amintești. Dacă vrei să te transformi în fotograf în ajunul Anului Nou și să imortalizezi această noapte fermecătoare, iată câteva sfaturi pentru ca fotografia ta să fie de colecție.

Planifică-ți momentele pe care vrei să le fotografiezi

fotografie revelionS-ar putea să fii tentat să ții camera în mână toată noaptea și să pozezi fiecare moment; dar la urma urmei, vrei să te bucuri și tu de petrecere! De aceea este mai bine să faceți fotografii de grup specifice, astfel încât toată lumea să apară în imagine. Fă o listă cu lucrurile pe care vrei să le evidențiezi: masa de bufet, decorul, nepoatele și nepoții tăi, prietenii tăi care dansează pe Despacito și, bineînțeles, artificiile de la miezul nopții!

Dar ai grijă unde lași camera atunci când nu fotografiezi. Uneori paharele cu vin mai dau pe afară, iar mâncarea ajunge unde nu trebuie. Chiar daca ai fost atent în celelalte 365 de zile din an, nu e cazul să strici un astfel de aparat foto costisitor tocmai acum datorita neglijenței.

Vezi care sunt sursele de lumină

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le faci când ajungi la locație este să verifici care sunt sursele de iluminat natural și artificial. Evită să ai lumini intense în fața obiectivului sau să fotografiezi în colțuri întunecate. Puteți utiliza un bliț pe camera foto pentru a vă ajuta să obțineți strălucirea de care aveți nevoie, dar fiți atenți cum reglați setările camerei pentru a nu obține un contrast care strică imaginea.

Ce accesorii are un fotograf la el

fotograf revelion În afară de blițul de care am scris mai sus, ar fi foarte util să aveți la voi și un trepied. Uneori, după câteva pahare de băutură, mâinile pot începe să tremure. Dar o utilizare mai importantă o oferă faptul că poți apărea și tu în poză!

Un moment stânjenitor pentru orice fotograf este să nu mai aibă suficientă memorie, tocmai când apar momente importante. Niciodată nu știi cât de mult se poate prelungi petrecerea, de aceea ia cu tine cât mai multe carduri de memorie. Mai bine să ai în plus decât în minus. Cum ar fi să ratezi focurile de artificii pentru ca, cardul SD este plin 98% ?

Sau poate că prietenii vor să facă un clip video care ocupă mult mai multa memorie. Glumele sau dansurile ar putea fi păstrate mai bine ca clipuri decât ca fotografii; sigur veți vrea să le revedeți peste ani!

Și bineînțeles că tot la discuția despre accesorii foto trebuie să amintim și acumulatorii. Verifică că ai suficient de mulți acumulatori în geantă și că aceștia sunt încărcați la maxim.

Momentul culminant al petrecerii de Revelion: artificiile!

artificii revelionAici este nevoie de ceva experiență ca fotograf. Dacă folosiți setări manuale, reglați o deschidere mai lentă a obturatorului și o setare mai mică a diafragmei potrivită cerințelor ISO. Căutați unghiul potrivit și folosiți trepiedul pentru ca să aveți fotografii stabile. Fii pregătit să treci și la fotografia de portret – fețele uimite ale prietenilor te pot inspira.

Petrecerea Revelionului înseamnă în primul rând distracție, așa că nu ezitați să vă jucați cu diverse unghiuri sau compoziții. Fotografiați de sus, de jos, sau chiar prin înclinare. Este un moment optim pentru a experimenta și învăța noi setări și unghiuri care vor surprinde momentele acestei seri strălucitoare în cel mai bun mod posibil.

Related Posts

Portret de Iarnă: Cum să organizezi o ședință foto de Crăciun?

Portret de Iarnă: Cum să organizezi o ședință foto de Crăciun?

Sărbătorile de iarnă sunt un moment magic, o ocazie perfectă pentru a imortaliza amintiri și a împărtăși bucuria cu cei dragi. O ședință foto de Crăciun nu este doar o modalitate de a captura zâmbete și decoruri festive, ci și o oportunitate de a spune o poveste prin...

Cele mai populare siteuri cu stiri din domeniul fotografic

Cele mai populare siteuri cu stiri din domeniul fotografic

Exista in intreaga lume mii de siteuri cu stiri despre fotografiere, iar multe dintre ele sunt active si pe retelele sociale unde au milioane de urmaritori. Totusi, dintre cele mai populare siteuri ce publica constant articole despre arta fotografica vom prezenta doar...

1 Comments

1 Comentariu

  1. Melania D.

    revelionul e una dintre cele mai frumoase sarbatori ale anului, iar de aceea trebuie sa facem niste fotografii frumoase pe care sa le aratam prietenilor si rudelor

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Share This