Cum sa alegi o camera foto

22 august 2019

By Adminul

Comments

Acest ghid este conceput pentru a-i ajuta pe cei care doresc sa cumpere o camera foto pentru prima data. De asemenea, va poate fi util daca nu ati achizitionat o camera foto in ultimii ani si cautati sa va cumparati un model nou. Acest articol va face referire si la diferite dimensiuni ale senzorilor foto – este o idee buna sa va familiarizati cu aceste detalii tehnice.

Tipuri de camere foto

Camerele foto au diferite forme si dimensiuni si nimeni nu poate spune cu exactitate care este cea mai buna – ceea ce este potrivit pentru dvs. depinde in totalitate de nevoile dvs. specifice. Primul pas este identificarea tipului general de camera foto care va este necesar.

Exista trei categorii de baza: compacta; cu lentile interschimbabile fara oglinda; si SLR-uri digitale (DSLRs). În cadrul fiecareia, exista numeroase modele diferite – unele camere foto compacte arata ca DSLR-urile, unele camere foto mirrorless sunt incredibil de compacte, in timp ce altele sunt mult mai mari, etc. Iata ce veti gasi in fiecare categorie.

Camera foto compacta

Acestea au o gama larga. Ele pot fi aparate compacte de buzunar, accesibile ca pret si usor de utilizat, sau modele avansate robuste, cu zoom-uri lungi, senzori mari si comenzi manuale complete. Caracteristic este faptul ca o lentila nu poate fi schimbata.

Probabil ca sunteti constienti ca popularitatea camerelor foto compacte a scazut considerabil, pe masura ce camerele foto de telefon au devenit atât de performante. Folosirea camerele foto compacte pentru fotografii de baza nu mai este atractiva pentru mase, iar producatorii au raspuns prin cresterea eforturilor catre modele de nivel superior.

Citeste mai multe detalii despre camera compacta

Camere de fotografiat fara oglinzi (mirrorless)

Aceasta categorie ofera o calitate superioara a imaginii, mai multe optiuni creative si o performanta mai inalta decât la camerele compacte. Numele „mirrorless” provine de la faptul ca aceste camere nu au oglinda gasita intr-un DSLR si, de asemenea, nu au un vizor optic. În schimb, camerele mirrorless sunt intotdeauna in modul de vizualizare live, indiferent daca te uiti la ecranul LCD sau printr-un vizor electronic (EVF). Camerele fara oglinzi tind sa fie mai scumpe decât camerele compacte, dar modelele la nivel de intrare sunt adesea mai ieftine decât camerele compacte premium.

Camere foto DSLR

DSLR-urile acopera aceeasi gama de preturi ca si camerele mirrorless si acopera toata gama de la amator la profesionist. Un DSLR pentru amatori la nivel de intrare va oferi o calitate a imaginii mult mai buna in comparatie cu o camera foto compacta datorita senzorului sau mai mare, dar nu va oferi viteza si accesoriile unui DSLR profesional.

DSLR-urile nu ofera neaparat o calitate mai buna a imaginii sau o versatilitate mai mare decât un model mirrorless, dar au si alte avantaje. Multi fotografi profesionisti prefera in continuare vizorul optic al unui DSLR, care nu sufera de decalaj sau de pixelare si nu consuma energie electrica, ceea ce duce la o viata mai lunga a bateriei. Un DSLR din gama medie poate obtine cu usurinta mult peste o mie de expuneri pe o singura baterie.

Related Posts

Ce sunt camerele digitale?

Ce sunt camerele digitale?

Camerele digitale dau un sens cu totul nou ideii de a capta imagini. Spre deosebire de camerele foto vechi cu film, acestea surprind și înregistrează imagini din lumea din jurul nostru folosind tehnologia digitală. Cu alte cuvinte, acestea stochează fotografii nu ca o...

Care este diferența între aparatele foto compacte, mirrorless și DSLR

Care este diferența între aparatele foto compacte, mirrorless și DSLR

Dacă ai ajuns pe această pagină, probabil te gândești să îți achiziționezi un aparat foto, însă nu știi ce tip de astfel de aparat ți se potrivește. Într-adevăr, cu abundența tipurilor și modelelor de aparate foto de pe piață, poate fi complicat să îți dai seama exact...

0 Comments

0 Comentarii