Cum sa stapanesti arta fotografiei de nunta

5 noiembrie 2019

By Adminul

Comments

Fotografia de nunta este o arta care impune artistului sa o stapaneasca cu o precizie, tehnica si echipament adecvate. Oferim cateva sfaturi utile oricarui fotograf de nunta pentru a evita greselile comune.

A. Cum sa te pregatesti pentru fotografia de nunta inaintea evenimentului

fotograf de nunta Verificati echipamentul. Scoateti-va toate accesoriile si verificati urmatoarele: ce lentile veti folosi in caz de lumina stralucitoare sau slaba; daca bateriile camerei sunt complet incarcate; daca cartela de memorie are suficient spatiu pentru a stoca sute de fotografii. Nu uitati sa transportati doua camere – de fapt cate doua piese din toate echipamentele.

Cautati locatia. Daca doriti sa faceti o fotografie de nunta buna, atunci aveti grija sa faceti o vizionare a locatiei casatoriei, pentru a intelege tipul de iluminat care trebuie asteptat si daca ar trebui sa purtati lumini portabile sau nu. Cercetarea ajuta, de asemenea, la determinarea zonelor care va fi bine sa aiba cateva fotografii de pozitie si modul in care lumina va intra in cadru.

Intalniti-va cu membrii familiei. Pentru a intelege mai bine procesul nuntii, ar fi intelept sa va intalniti cu unii dintre membrii familiei dupa ce ati terminat cu cercetarea locatiei. Ar fi, de asemenea, benefic daca puteti intalni cuplul pentru a primi solicitarile sale. (Puteti afla de aici si etapele ceremoniei de nunta.)

Incercati sa cooptati si un al doilea fotograf. Aceasta este o masura prudenta, deoarece va permite sa va concentrati doar asupra cuplului si a ceremoniei de nunta, in timp ce al doilea fotograf ar putea fotografia locurile si familia. Daca sunteti limitat de bani, atunci o modalitate inteligenta de a obtine un al doilea fotograf este fie sa va adresati fotografilor in devenire care vor sa capete experienta, fie sa solicitati comunitatii de fotografi sa va ofere o mana de ajutor in schimbul unei mici remunerari.

B. In timpul nuntii

nunta Stai in picioare. Asigurati-va ca purtati niste pantofi confortabili, deoarece va veti deplasa rapid pentru a acoperi toate evenimentele nuntii.

Obtineti fundalul corect. Asigurati-va ca rudele zambesc in timpul unei fotografii de grup. De asemenea, fundalul ar trebui sa fie linistitor pentru ochi si sa nu fie strident.

Nu stergeti nicio fotografie. Multor fotografi le place sa isi revizuieasca pozele in timpul evenimentului, dar trebuie sa incercam sa evitam aceasta greseala. Motive pentru care sa nu stergeti fotografii in timpul nuntii: va vor preocupa mintea si pentru ca numai familia are dreptul sa judece ce fotografii sa fie procesate sau sterse.

Nu va fie frica sa „incercati ceva diferit”. In fotografia de nunta icercati sa fiti un pic creativ incercand noi unghiuri sau facand propriile experimente discrete in afara standardelor acceptate. Cine stie, o capodopera a fotografiei ar putea fi facuta de tine intr-un mod cu totul nou si incantator.

Stai linistit si respira calm. Acum stiu ca acest punct ar putea parea a fi evident, dar iata adevarul – cei mai multi fotografi care vor sa se dezvolte incearca sa faca prea multe lucruri deodata. Sau isi analizeaza excesiv fotografiile sau se enerveaza pentru ca au pierdut un anumit moment. Asa ca ramai calm si fa-ti treaba.

C. Si dupa nunta

fotograf Nu va grabiti sa oferiti imaginile. De ce? Pentru a le putea elimina pe cele gresite. Știu ca am mentionat mai devreme ca nu ar trebui sa decizi ce poze sa stergi, dar in acest caz vorbim despre imagini care erau cu adevarat gresite. Luati-va timp (nu mai mult de 24 pana la 36 de ore) pentru a face o preselectie a pozelor si trimiteti familiei fotografiile corecte.

Pastrati cateva fotografii de nunta pentru portofoliul site-ului dvs. Intrucat ca fotograf aveti o afacere proprie, o decizie inteligenta ar fi sa salvati cateva fotografii pe care sa le postati pe site-ul cu portofoliului dvs. profesional. Atunci cand negociati cu un client nou, aratati-i si cateva fotografii reusite de nuntile unde ati fotografiat. Un portofoliu cu cate 2-3 fotografii deosebite de la fiecare eveniment poate cantari foarte mult in cariera dvs de fotograf de nunta.

Daca aveti si alte sfaturi utile despre fotografia de nunta, scrieti-le in comentariile de mai jos.

Related Posts

Portret de Iarnă: Cum să organizezi o ședință foto de Crăciun?

Portret de Iarnă: Cum să organizezi o ședință foto de Crăciun?

Sărbătorile de iarnă sunt un moment magic, o ocazie perfectă pentru a imortaliza amintiri și a împărtăși bucuria cu cei dragi. O ședință foto de Crăciun nu este doar o modalitate de a captura zâmbete și decoruri festive, ci și o oportunitate de a spune o poveste prin...

Cele mai populare siteuri cu stiri din domeniul fotografic

Cele mai populare siteuri cu stiri din domeniul fotografic

Exista in intreaga lume mii de siteuri cu stiri despre fotografiere, iar multe dintre ele sunt active si pe retelele sociale unde au milioane de urmaritori. Totusi, dintre cele mai populare siteuri ce publica constant articole despre arta fotografica vom prezenta doar...

1 Comments

1 Comentariu

  1. Roxana

    un articol util oricarui fotograf de nunta

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Share This