Sfaturi despre cum sa stapanesti fotografia de portret

25 ianuarie 2020

By Adminul

Comments

Fotografia de portret este arta de a surprinde caracterul inerent al subiectului în cadrul unei fotografii si inseamna cu mult mai mult decât să fotografiati persoane. Marile fotografii de portret sunt rezultatul combinării tehnicii corecte cu expresia artistului.

Tehnică: Folosirea setărilor corecte ale camerei, compoziției, unghiuri, iluminare, fundaluri și poziții.

Arta: este vorba despre captarea unui portret uimitor și emotionant, care evocă sentimente în privitori și le captivează atenția.

Mai întâi practicate de artiști precum Picasso, picturile portret au o istorie plina de povesti interesante. Realizarea unor fotografii portretale este forma modernă a aceleiași tehnici. Chiar daca necesită mult mai puțin efort decât invatarea picturii, captarea expresiilor și emoțiilor care alcătuiesc o bună fotografie de portret poate dura ceva timp pana o stăpânim. Fotografia de portret remarcabila nu se referă doar la respectarea regulilor și a îndrumărilor, ci si cum putem depasi sabloanele.

Va prezentam o listă de practici și tehnici cu privire la modul de realizare a portretelor bune.

1. Concentrează-te pe subiect

emotia in fotografia de portretSubiectul este cel mai important aspect la fotografia de portret. A face subiectul sa se simta confortabil alături de dvs. este un factor esențial pentru o sesiune de fotografie de portret.

Luați-va timp pentru a vă cunoaste cu clientul înainte de sedinta foto și, dacă este posibil, întâlniți-vă personal.

Cel mai bine este să vă cunoașteți și să lăsați subiectul să știe mai multe despre stilul dvs. de fotografie și ce anume veți căuta în timpul sedintei foto.

Discutați cu subiectul atat ideile dvs. cat și preferințele sale.

Chiar dacă sunteți familiarizați cu persoana fotografiată, oamenii se pot simți inconfortabili când ajung în fața camerei.

Este întotdeauna o idee bună să continuați să comunicați cu modelul înainte și în timpul fotografierii.

2. Găsiți locația potrivită pentru fotografia de portret

locatiaLocația pe care o alegeți pentru fotografia de portret va avea o influență semnificativă asupra rezultatelor finale. Fotografierea în aer liber, cu lumină naturală, dă cele mai bune rezultate, dar prezintă multe provocări. Ar trebui să vă planificați în funcție de vreme, ora zilei și schimbarea condițiilor de iluminat și de mediu pe măsură ce ziua progresează.

Evitați să fotografiati în lumina directă a soarelui, deoarece produce umbre aspre și vă poate face subiectul să inchida ochii. Alegeți dimineața sau după-amiaza târziu când lumina soarelui devine difuză și veți obține o strălucire frumoasă, caldă și naturală.

Puteți exercita mult mai mult control dacă fotografiați în interior. Trebuie să vă aranjati luminile în mod corespunzător pentru a reliefa starea de spirit, hainele modelului și fundalurile.

3. Obținerea corectă a posturii

Gasirea pozitiei corecte pentru fotografia de portret care evidentieaza subiectul dvs. în modul cel mai potrivit este întotdeauna o nouă călătorie.

Aducerea subiectului dvs. intr-o pozitie care este in armonie cu iluminarea, unghiul camerei și fundalul este întotdeauna un puzzle captivant.

Încercați diverse combinații de poziții și unghiuri pentru a găsi cele mai bune opțiuni pentru fotografiere. După ce ați găsit postura potrivită pentru subiectul dvs., puteți face întotdeauna schimbări subtile pentru a face fiecare imagine perfectă.

Sfat 1: pastrati in telefon o galerie de imagini cu portrete reusite. Poti gasi inspiratie rasfoindu-le, dar aratand un exemplu clientului il poti ajuta sa inteleaga mai bine care este pozitia pe care trebuie sa o abordeze.

Sfat 2: incearca mereu pozitii originale, mai ales cand subiectul se misca natural. Folosind un obiectiv cu zoom lung poti capta cateva imagini reusite mai de la distanta, fara sa intri in campul personal al subiectului.

4. Captează emoții și expresii

Fotografia de portret artistic se referă la găsirea emoțiilor și a expresiilor în imaginile de portret. Transmiterea starii autentice a subiectului nu e usor de obtinut. Asigurați-vă că evitați zâmbetele false și privirile goale. O scânteie autentică în ochi, un suras, o expresie încrezătoare – acestea sunt elementele pentru crearea unor fotografii care vor străluci. Lucrează cu subiectul tău și oferă-i timp pentru a se acomoda. Forțarea sau grăbirea acestui proces nu va funcționa.

5. Invatati cum să folosiți camera foto

Fotografia de portret, în primul rând, este despre expresia și tehnica ta artistică, care necesită multă practică pentru a se perfecționa. Odată ce începeți să înțelegeți nuanțele fotografiei portretului, este timpul să investiți într-o cameră și un obiectiv bun. Nu există cea mai bună cameră pentru portret, întrucât majoritatea camerelor din zilele noastre pot surprinde portrete excelente. Este o chestiune de a înțelege cum să le utilizați în mod eficient în diferite condiții de iluminare și de mediu.

Obțineți o cameră DSLR decentă, care vă va permite să controlați setările fotografiei portretului și să furnizați imagini clare, de înaltă rezoluție, în format RAW pe care puteți lucra în post-procesare. Consultați un ghid detaliat pentru lucrul cu o cameră DSLR pentru începători. Experimentați cu setările camerei, astfel încât să înțelegeți instrumentele dvs. și să le puteți utiliza pentru a obține cele mai bune rezultate.

6. Iluminarea in fotografia de portret

Dacă ai urmat cursuri de fizica despre lumină, ai aflat că lumina este direcțională. Iluminatul este esențial pentru un fotograf și constituie regula de aur a iluminării în fotografie. Iluminarea direcțională este motivul pentru care stând în fața unei surse de lumină va face subiectul întunecat și greu vizibil. În mod similar, având o sursă de lumină în lateral va face ca jumătatea subiectului să fie luminoasa și jumătatea cealalta umbrita.

Pentru o imagine complet luminată, este, de asemenea, mai ușor să ai in fata o sursă de lumină. Utilizarea creativă a soarelui ca sursă de lumină în fotografia de portret în aer liber poate produce rezultate uimitoare. Un fotograf bun ar trebui să poată folosi iluminatul disponibil în avantajul său.

7. Incălcați regulile

Înțelegerea regulilor și practicarea acestora poate fi un precursor pentru a deveni creativi și a transcende aceste reguli. Când depasesti regulile, creezi o muncă originala care iți va defini personalitatea artistica.

Gândiți fara prejudecati și experimentați cu diferite idei de fotografie de portret, unghiuri ale camerei, compoziție și chiar poze de model. De exemplu, în timp ce Regula treimii este o formulă eficientă pentru a compune imagini echilibrate, încălcarea acestei reguli prin plasarea subiectului pe marginea sau chiar în centru poate crea fotografii convingătoare, cu impact.

Related Posts

Portret de Iarnă: Cum să organizezi o ședință foto de Crăciun?

Portret de Iarnă: Cum să organizezi o ședință foto de Crăciun?

Sărbătorile de iarnă sunt un moment magic, o ocazie perfectă pentru a imortaliza amintiri și a împărtăși bucuria cu cei dragi. O ședință foto de Crăciun nu este doar o modalitate de a captura zâmbete și decoruri festive, ci și o oportunitate de a spune o poveste prin...

Cele mai populare siteuri cu stiri din domeniul fotografic

Cele mai populare siteuri cu stiri din domeniul fotografic

Exista in intreaga lume mii de siteuri cu stiri despre fotografiere, iar multe dintre ele sunt active si pe retelele sociale unde au milioane de urmaritori. Totusi, dintre cele mai populare siteuri ce publica constant articole despre arta fotografica vom prezenta doar...

1 Comments

1 Comentariu

  1. Alex

    Sfaturi bune,folositoare

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Share This