Sfaturi despre cum să faci o fotografie de botez bună

19 mai 2020

By Adminul

Comments

Fotograf de botez profesionistBotezul unui copil, la câteva luni de la nașterea sa, este un eveniment important pentru părinți, nași, familie și prieteni. Fotografiile de la această sărbătoare vor imortaliza desfășurarea ceremoniei, participanții, și, mai presus de toate, frumoasele portrete ale bebelușului. Acestea sunt motivele pentru care ar trebui să se apeleze la serviciile unui fotograf de botez profesionist.

Fotografia de botez este oarecum asemănătoare cu fotografia de nuntă din unele puncte de vedere. Cu toate acestea, orice lucru care implică copii sau animale tinde să fie mult mai imprevizibil.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să faci o fotografie de botez memorabilă, o fotografie care să îi bucure pe părinți, dar de care și tu să poți fi mândru.

Sfaturi pentru fotografia de botez

Organizarea evenimentului

Faceți cu o seară înainte o listă cu fotografiile formale necesare, cum ar fi copilul cu părinții și nașii, fotografiile în grup ale oaspetelui și restul detaliilor. Astfel vă asigurați că nu veți omite nici un episod esențial.

Discutați cu părinții despre cum va fi înveșmântat copilul. Scutecele în care va fi invelit pot fi aproape la fel de importante ca rochia de mireasă.

Vino un pic mai devreme la eveniment pentru a face fotografii ale invitaților care sosesc. Apoi faceți familiei fotografii din jurul bisericii sau din altă parte.

Iluminarea cadrului in fotografia de botez

Fotografia de botez poate oferi multe provocări, iar o biserică întunecată este una dintre ele.

Dacă biserica are lumină naturală prin ferestre, veți obține rezultate mai bune și mai naturale; dacă nu, utilizați blițul, chiar dacă înseamnă să treceți la un set ISO ridicat. Dacă faceți fotografie de botez în interiorul și în afara locației bisericii și a petrecerii, Auto ISO este excelent pentru a ajusta sensibilitatea atunci când este nevoie.

Orice fotograf de nunta sau de botez știe că pentru a obține fotografii cât mai clare în interiorul bisericii este foarte important să folosească cea mai bună cameră disponibilă.

În cazul în care iluminarea cadrului totuși nu a fost adecvată la unele imagini, atunci când le procesați le puteți converti în alb-negru.

Fiti atenti pentru că unele biserici nu vă vor permite să fotografiați în interior cu bliț, astfel încât trebuie să obțineți permisiunea în avans.

Fotografiera participanților

La fel ca mireasa într-o zi de nuntă, fotografiile cu bebelușii la botez sunt foarte importante. Solicitați ajutor părinților pentru a-l distra pe bebeluș, astfel încât să puteți obține o gamă bună de poze și expresii faciale. Te poți folosi chiar de un superzoom pentru a scoate în evidență gesturile cele mai nostime.

Fotografiile candide sunt printre cele mai apreciate la un astfel de eveniment. Un fotograf de botez trebuie să se plimbe printre invitații care sosesc pentru a îi surprinde din perspective diferite. De asemenea, modul în care lumea urmărește botezul poate fi foarte nostim. Surprinde copii care interacționează unii cu alții în timpul botezului si nu uita de membrii speciali ai familiei, cum sunt bunicii, mătușile si unchii.

Atunci când faceți fotografii de grup, păstrați distanța necesară. Încercați să nu folosiți un obiectiv cu unghi larg pentru a evita ca oamenii de pe margine să pară că au capetele întinse.

Related Posts

Portret de Iarnă: Cum să organizezi o ședință foto de Crăciun?

Portret de Iarnă: Cum să organizezi o ședință foto de Crăciun?

Sărbătorile de iarnă sunt un moment magic, o ocazie perfectă pentru a imortaliza amintiri și a împărtăși bucuria cu cei dragi. O ședință foto de Crăciun nu este doar o modalitate de a captura zâmbete și decoruri festive, ci și o oportunitate de a spune o poveste prin...

Cele mai populare siteuri cu stiri din domeniul fotografic

Cele mai populare siteuri cu stiri din domeniul fotografic

Exista in intreaga lume mii de siteuri cu stiri despre fotografiere, iar multe dintre ele sunt active si pe retelele sociale unde au milioane de urmaritori. Totusi, dintre cele mai populare siteuri ce publica constant articole despre arta fotografica vom prezenta doar...

1 Comments

1 Comentariu

  1. Ioana P.

    Foarte bune sfaturi! Deși nu pare a fi ceva diferit la un botez față de un eveniment normal, e bine de știut că cei mici reacționează diferit și nu este de dorit să le creăm vreun disconfort.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Share This