Lucruri de bază pe care ar trebui să le știți înainte de a vă apuca de fotografie alimentară

19 aprilie 2020

By Adminul

Comments

Există mai mult de o duzină de tipuri de fotografie. Indiferent că ești un începător sau un profesionist, te poți familiariza cu o categorie la alegere sau în funcție de interesul tău. Fotografia alimentara se încadrează în genul de fotografii despre lifestyle și este utilizată pentru a capta imagini cu alimente. Această categorie face parte din fotografia comercială, iar producția finală este folosită în reclame.

Practica de a face fotografii cu alimente a evoluat de la o perspectivă de deasupra către o fascinantă fotografie cu unghiuri înguste. Există o cerere uriașă de fotografi profesioniști în industria alimentară pentru domeniul publicității și promovării produselor. Stiliștii alimentari au numeroase oportunități de a câștiga bani în acest domeniu. Deci, dacă încercați să intrați în acest domeniu, ar trebui să aveți competența și creierul artistic. Aici puteți afla ce altceva aveți nevoie pentru a crea o fotografie alimentara.

Echipamente fotografice pentru fotografia alimentara

Ești un începător in fotografia alimentara. Deci nu este necesar să începeți cu echipamente scumpe. Optați pentru câteva accesorii foto ieftine în funcție de nevoia și bugetul dvs. Unele echipamente de bază: Cameră cu lentile adecvate, Trepied și braț lateral, Reflector, Iluminat, Cablu de legătură.

Alegerea unui subiect delicios

Dacă aveți o fotografie care crește apetitul, ați câștigat. Pregătește-te cu un subiect care arată delicios.

A face acest lucru nu este ușor.

Aduceți câteva ingrediente proaspete, urmați pregătirea adecvată și cel mai important lucru este crearea compoziției.

Toate aceste lucruri sunt legate de sentimentul dvs. de creativitate.

Setarea luminii pentru fotografie alimentara

Dacă aspectul unui obiect este vizibil în mod clar, cu culoare și formă strălucitoare, spunem acelei imagini că este una perfectă. Rețineți că trebuie să fiți destul de înțelept în utilizarea luminilor. Descoperiți unghiurile de lumină, utilizați lumina pentru a obține adâncime, folosiți-vă de umbre etc. Dacă aveți suficientă experință și știți cum să folosiți lumina de zi, mergeți la lumina naturală. Sau află cel mai bun moment al zilei pentru a obține lumina soarelui prin ferestrele tale. Toate aceste lucruri pe care le puteți înțelege atunci când exersați.

Realizați un portofoliu cu fotografii ale alimentelor

Vrei să devii un fotograf profesionist alimentar. Este imperativ să aveți un portofoliu impresionant, astfel încât clienții dvs. să vă poată selecta pentru activitatea lor. În mod ideal, ar trebui să aveți un site web sau un blog care să vă arate creativitatea.

Aceste aspecte sunt cele mai importante pentru un fotograf profesionist de alimente. În afară de cele de mai sus, ar trebui să aveți cunoștințe teoretice despre lentile, unghiurile camerei, folosirea adâncimii de câmp, utilizarea trepiedului și calibrarea culorilor, utilizarea funcțiilor camerei (ISO, diafragmă, viteză obturator etc.). La fel de important este să aveți cunoștințe despre utilizarea tacâmurilor și a veselei (cuțite, furculițe, farfurii, pahar de vin, suporturi).

Însă cel mai important aspect este creativitatea și interesul dvs. pentru acest subiect. Dacă sunteți într-adevăr interesat și suficient de încrezător pentru a profesa, țineți-vă de asta!

Related Posts

Portret de Iarnă: Cum să organizezi o ședință foto de Crăciun?

Portret de Iarnă: Cum să organizezi o ședință foto de Crăciun?

Sărbătorile de iarnă sunt un moment magic, o ocazie perfectă pentru a imortaliza amintiri și a împărtăși bucuria cu cei dragi. O ședință foto de Crăciun nu este doar o modalitate de a captura zâmbete și decoruri festive, ci și o oportunitate de a spune o poveste prin...

Cele mai populare siteuri cu stiri din domeniul fotografic

Cele mai populare siteuri cu stiri din domeniul fotografic

Exista in intreaga lume mii de siteuri cu stiri despre fotografiere, iar multe dintre ele sunt active si pe retelele sociale unde au milioane de urmaritori. Totusi, dintre cele mai populare siteuri ce publica constant articole despre arta fotografica vom prezenta doar...

0 Comments

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Share This