Sfaturi despre cum poate un fotograf sa isi gaseasca clienti

12 decembrie 2019

By Adminul

Comments

Când vine vorba de profesia de fotograf, doar deținerea unei bune înțelegeri tehnice a fotografiei numai este suficientă. Împreună cu abilitățile tehnice si un ochi creativ, trebuie sa aveti si abilități de comunicare grozave, abilități interpersonale, abilități de afaceri, iar atunci oferirea de servicii pentru clienți de top vă va duce departe.

Cu toate acestea, chiar și atunci când dețineți multe dintre aceste abilități, a găsi clienți de fotografie nu este încă atât de ușor astăzi. Ca în orice altă industrie, concurența este dură.

Dar de ce unii fotografi sunt mereu la cerere, în timp ce unii găsesc cu greu clienți? Care sunt secretele atractiei? Ce greșeli trebuie să evitați în timp ce cautati clienți de fotografie? Citiți mai departe pentru a descoperi secretele de a gasi clienților de fotografie și greșelile pe care trebuie să le evitați dacă doriți să reușiți în această profesie.

Dacă sunteți începători, puteți explora o mulțime de nișe de fotografie, inclusiv fotografie alimentară, fotografie de produs, fotografie de portret, fotografie de animale sălbatice, fotografie de peisaj și multe altele. Puteți experimenta înainte de a alege unul. După ce selectați o nișă, puteți urma aceste sfaturi pentru a vă gasi clienții.

S-au dezvăluit secretele pentru găsirea clienților de fotografie

Imaginează-ți clientul

Crearea unui profil al clientului ideal vă vor ajuta sa stiti spre ce piața sa va indreptati. Nișa pe care o alegeți va determina în mare parte profilul clientul dvs.

Vrei să fotografiezi produse, familii, meseriasi, peisaje, nunți sau altele? Dacă aveți de gând să fotografiați oameni, veți dori să știți care este varsta clienții dvs. ideali? Clienții dvs. sunt angajati sau antreprenori? De asemenea, cunoașterea venitului mediu va va ajuta la stabilirea prețurilor.

Creați un site web de portofoliu ca fotograf și pagini de social media

O modalitate excelentă de a gasi mai mulți clienți este prin a fi prezent online. Pentru mulți clienți, site-ul dvs. web va fi primul lor punct de contact. Și, desigur, oamenii vor să vă vadă munca înainte să vă angajeze. Așadar, construieste-ți un blog sau un site web simplu și funcțional, dar care are cele mai bune caracteristici. De asemenea, nu uitați să creați o pagină de contact unde oamenii să vă poată contacta.

Alegeți platforma web potrivită pentru a vă prezenta portofoliul

Site-ul dvs. de portofoliu este poarta dvs. către lume – deci trebuie să vă gândiți serios la modul în care vă prezentați munca, tonul de comunicare pe care îl utilizați și informațiile pe care le furnizați. Asigurați-vă că platforma web pe care o alegeți oferă flexibilitatea, caracteristicile și ușurința de utilizare de care aveți nevoie pentru a crea un site web profesional, fără a necesita cunoștințe de programare.

Clientii considera navigarea usoara pe site printre cele mai importante elemente ale site-ului web al unui fotograf. Când vine vorba de blogging, trebuie să comunicati cu publicul dvs. la un nivel mai personal.

Referitor la pe platformele de socializare precum Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn și Twitter, este destul de dificil să alegi unul pe care să-l folosești pentru afacerea ta. Dar, dacă le cunoașteți aspectele pro și contra, vă va fi mai ușor să determinați platforma potrivită. De exemplu, Pinterest poate să nu fie un loc minunat pentru a găsi clienți de fotografie corporativă, dar poate fi o mină de aur pentru fotografii de nuntă. Experimentați cu diferite site-uri de socializare și alegeti-le pe cele mai utile.

Crearea și menținerea unui site web sau a unor pagini de socializare nu este ușoară, dar merită sa investiti timp!

Obține recomandări de la prieteni și familie

Mulți fotografi spun că și-au achiziționat primul client prin recomandari de la prieteni și familie. In general, oamenii au multă încredere în recomandarile de la persoane cunoscute.

De fapt, potrivit rapoartelor, 92% dintre oameni au încredere în recomandările de la prieteni și familie, comparativ cu alte tipuri de publicitate. Dacă nu vă angajați într-o companie sau nu vă deschideți propriul studio de fotografie, primii dvs. clienți vor veni din contactele dvs.

Lansati oferte pentru referinte

Atunci când oferiți clienților o reducere pentru prietenii recomandati, nu numai că ii încurajati să se întoarcă, dacă alegeți să le oferiti o reducere la următoarea sesiune, dar acestia vor aduce clienți noi.

Există mai multe modalități de a configura aceasta oferta. Puteți alege să oferiți o reducere la viitoarele sesiuni sau puteți oferi o reducere la alte servicii. Orice decideți să faceți, asigurați-vă să oferiți acest lucru numai după ce prietenul sau membrul familiei la care clientul dvs. a făcut referințe de fapt vă rezervă serviciile.

Reţea! Reţea! Reţea!

Implicați-vă cu alți profesioniști din zona dvs. locală și din industria dvs. Dacă îi poți gasi, vei vedea că proprietarii de afaceri pot fi cu adevărat loiali unul față de celălalt. Asigurați-vă că promovați afacerile lor și clienților dvs., iar ei vor face la fel cu dvs.

Mentine relatiile

fotograf profesionistCând mențineți relații, veți obține o mulțime de afaceri de la clienți din alte zone și orașe. Clienții dvs. sunt unul dintre cele mai mari active ale dvs. și a-i face fericiți este prioritatea unui fotograf.

Dacă un client pleaca satisfăcut și gata să vă recomande, este excelent pentru generarea de venituri noi, dar v-ați gândit vreodată la veniturile pe care le-ați putea obține de la clienții care revin? Păstrarea clienților poate fi strategia care asigură viitorul afacerii tale.

Iată câteva sfaturi despre îmbunătățirea păstrării clienților și crearea unei relații cu clienții.

Acestea fiind spuse, nu vă așteptați ca toți clienții dvs. să vă recheme, dar dacă le place munca dvs., unii dintre ei nu vor ezita sa va contacteze din nou.

Astfel, menținerea acestor relații pozitive este vitală. Este o lume mică, iar clienții tăi din trecut pot fi clienti importanti in viitor.

Participa la expozitii

Să ai abilități bune de comunicare este un bonus. Participarea la expoziții comerciale va necesita să vă angajați in discutii cu oameni si sa va prezentati afacerea.

Dar dacă plătiți să faceți publicitate într-o revistă care va fi distribuită în cadrul unei expoziții de fotografie, vă puteți concentra eforturile de marketing în altă parte, deoarece marca dvs. va avea deja prezență la expoziție. Va fi și mai bine dacă revista adună nume și e-mailuri în cadrul expoziției care sunt apoi distribuite agenților de publicitate. Vă va economisi mult timp și este ca și cum aveți propriul dvs. asistent de marketing.

Greșeli comune de evitat în căutarea clienților

Când vine vorba de marketing, evitarea greșelilor este la fel de importantă ca a face ceea ce trebuie. Mai jos sunt câteva greșeli comune pe care le fac fotografii, pe care le puteți evita daca doriti sa gasiti clienți de fotografie.

Nu oferi mereu reduceri

În anumite situații, vânzările și reducerile pot avea sens, dar nu faceti din asta un obicei de marketing. Nu vă veti face clienții de fotografie pe care îi doriți. Când oferiți servicii ieftine, de obicei atrageți clienți ieftini. Acestora le va păsa mai mult de prețuri mici decât de înaltă calitate.

Prețurile ieftine vă pot devaloriza marca. Clienții nu vor plăti niciodată prețul complet, daca știu că veți efectua o reducere mâine. Mai mult decât atât, întotdeauna se va gasi cineva dispus să ofere un pret mai ieftin decât ceea ce oferiți și este dificil să susțineți o afacere în industria fotografiei sau în orice industrie, dacă urmați această strategie.

Sa nu credeți că marketingul este opțional

Chiar și cel mai bun fotograf trebuie să construiască conexiuni și să își comercializeze lucrările de fotografie. Nu orice client le va spune prietenilor cât de grozav sunteți, așa că trebuie să vă expuneti pe piata abilitățile și experiența. Poate puteți investi o oră sau două pe săptămână pentru a găsi noi clienți, dar trebuie să fiți consecvenți. Puteți încerca marketingul de conținut, care este unul dintre cele mai ușoare, ca să nu spunem cele mai scumpe forme de marketing digital. De exemplu, folosind postări pe blog, puteți să vă lansați catre publicul țintă, scriind ceva care este relevant pentru nișa dvs.

Nu stați în fața computerului toată ziua

Desigur, administrarea site-ului dvs. și a rețelelor de socializare este esențială, dar trebuie să ieșiți din casă și în comunitate. Când ieșiți, faceți voluntariat și conectați-vă cu oamenii din comunitatea dvs. și creați-vă o imagine personală.

Și țineți cont de faptul că clienții fac afaceri cu oameni pe care îi plac și pe care îi cunosc. Dacă nu au niciodată șansa de a te cunoaște, nu vor avea ocazia să te placă sau să te înțeleagă.

Nu vă faceți singur propriile materiale de marketing

La fel cum o cameră foto bună nu face pe cineva un fotograf grozav, experiența cu Photoshop nu te face să fii un master designer. Când vine vorba de crearea logo-ului și a altor materiale de marketing, angajați un grafician profesionist care creează modele pentru industria fotografiei sau investește în șabloane proiectate profesional.

Un design bun vă va dezvolta imaginea și veti vedea că merita fiecare bănuț. Atunci când dai semne că ești dispus să investești în tine, clienții tăi vor fi dispuși să investească în tine.

Nu investiti in publicitate de masă

Sigur, publicitatea în masă poate construi eficient afaceri pentru un model de afaceri potrivit. Dar majoritatea fotografilor nu doresc sau nu au nevoie de 1000 de clienți pe an. Doar dacă credeți că puteti face acest lucru, mergeți la publicitate în masă precum reclame Facebook și Instagram, reviste locale și televiziune. Cu toate acestea, dacă intenționați să castigati 100.000 de dolari anual, aveți nevoie de doar 50 de clienți care cheltuiesc în medie 2.000 de dolari fiecare.

Nu uitați să păstrați o bază de date pentru clienți

Când afacerea merge mai slab, vă puteți intoarce la baza de date de clienți. Dacă sunteti un bun profesionist, mulți clienți vor fi dispuși să revină pentru o altă sesiune foto. Uneori, clienții dvs. vă sună din senin, dar puteți, de asemenea, să ii abordati în mod special pentru a veni și a programa o noua sesiune.

In incheiere

După cum vedeți, găsirea clienților de fotografie nu este imposibilă. Urmați sfaturile potrivite, așa cum se menționează în acest articol, cum ar fi să vă dați seama care este profilul clientul dvs., să vă construiți o prezență online, să faceți rețea, să primiți recomandări, să creati oferte și să participați la expoziții foto. De asemenea, evitați gafele comune pe care le fac mulți fotografi.

Vă luptați să vă construiți afacerea de fotografie? Întreabă-te: cât valorează munca mea? Un fotograf are opțiunea de a poza gratuit, dar asta nu înseamnă că ar trebui. Nu vă mulțumiți cu mai puțin decât meritați. Cunoaște-ți valoarea reală și percepe în consecință. Clienții potriviți care vă respectă și apreciază arta dvs. vor fi mai mult decât fericiți să vă plătească pentru asta.

Sursa articolului: https://www.pixpa.com/blog/photography-clients

Related Posts

Cum Să-ți Construiești un Portofoliu Impresionant ca Fotograf

Cum Să-ți Construiești un Portofoliu Impresionant ca Fotograf

Fotografia nu este doar despre apăsarea butonului de declanșare; este despre captarea emoțiilor, compoziția creativă și capacitatea de a spune o poveste prin imagini. Pentru a te remarca în lumea fotografiei, un portofoliu impresionant este esențial. În acest articol...

0 Comments

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Share This